Nowy tryb postępowania i zawartość wniosku koncesyjnego

21.12.2012
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji wydała rozporządzenie zmieniające rozporządzenie w sprawie zawartości wniosku o udzielenie koncesji oraz szczegółowego trybu postępowania w sprawach udzielania i cofania koncesji na rozpowszechnianie i rozprowadzanie programów radiofonicznych i telewizyjnych. Nowelizacja ma na celu dostosowanie treści dokumentu do zmieniających się w ostatnim czasie przepisów.
zrzut ekranu z dziennika ustaw

Rozporządzenie w sprawie zawartości wniosku o udzielenie koncesji oraz szczegółowego trybu postępowania w sprawach udzielania i cofania koncesji na rozpowszechnianie i rozprowadzanie programów radiofonicznych i telewizyjnych zmieniane było ostatnio 4 stycznia 2007 roku.

Od tego czas nowelizacji uległa m.in. ustawa o radiofonii i telewizji, ustawa o swobodzie działalności gospodarczej i ustawa o Krajowym Rejestrze Sadowym. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zmieniła rozporządzenie w sprawie zawartości wniosku o udzielenie koncesji oraz szczegółowego trybu postępowania w sprawach udzielania i cofania koncesji na rozpowszechnianie i rozprowadzanie programów radiofonicznych i telewizyjnych dostosowując je do obecnych przepisów. Ponadto zmiany mają na celu uproszczenie postępowania koncesyjnego i doprecyzowanie zapisów.

Rozporządżenie zostało opublikowane w Dzienniku Ustaw 20 grudnia 2012 r. W życie weszło z dniem ogłoszenia.

Pobierz tekst rozporządzenia (poniżej):

Materiały powiązane

Aktualności dla nadawców i operatorów

Newsletter

Powrót na górę strony
Adres Biura
Adres biura KRRiT
Siedziba i Biuro KRRiT Wydział Abonamentu RTV

Skwer kard. S. Wyszyńskiego 9

01-015 Warszawa

NIP: 521 27 99 708

REGON: 010182401

tel. 22 597 31 01
fax. 22 597 31 80

 

ul. Sobieskiego 101
00-763 Warszawa

Numer infolinii: 22 597 31 01

X Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie